Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова, Ганна Довгополова та Ганна Решитько взяли участь у вебінарі «How can teacher educators enhance learning and teaching in English-medium education?». У багатьох освітніх контекстах англійська використовується як мова викладання навчальних предметів. Є багато міркувань і факторів, що впливають на доцільність та ефективність англійської мови як мови навчання та викладання. Тому основним фокусом онлайн-зустрічі стала потреба у тісній співпраці між фахівцями з мов і фахівцями з академічних предметів.

Спікерка вебінару, керівниця проєкту «Англійська в багатомовному світі» Британської Ради Енн Вейтч наголосила, як підходи до англійської як мови навчання та викладання можуть допомогти покращити результати навчання студентів. Вона проаналізувала шляхи співпраці викладачів англійської мови з викладачами-предметниками, які використовують англійську мову як мову викладання, щоб створити середовище, в якому здобувачі розвиватимуть свої навички англійської мови та предметні знання.

Енн Вейтч є глобальною керівницею Британської Ради з питань англійської мови як мови навчання та викладання в багатомовній освіті, відповідальна за глобальну програму Британської Ради «Англійська в багатомовному світі». Вона є авторкою погляду Британської Ради на англійську мову у вищій освіті – англійське середовище та співавторкою глобального відображення викладання англійською мовою у вищій освіті. Її інтереси стосуються інклюзії та справедливості в контексті англійської мови як мови навчання та викладання, багатомовної педагогіки та глобальної англійської мови.

Сумська філія ХНУВС