Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Громадська активність здобувачів освіти у сфері права у Вінницькій області», які провели голова Студентської ради Вінниччини Аліна Драчук і голова комітету з освітньо-правової діяльності Студентської ради Вінниччини Яна Вербецька.

У зустрічі взяли участь представники всіх підрозділів університету – курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Аліна Драчук ознайомила здобувачів освіти з основними засадами діяльності Студентської ради Вінниччини як консультативно-дорадчого органу при голові Вінницької обласної військової адміністрації; тісне співробітництво з Футбольною асоціацією студентів Вінницької області, Українською академією лідерства, Молодіжним конгресом, Учнівською радою та Українською асоціацією студентів; відносини із закладами освіти Вінниччини. Яна Вербецька проаналізувала основні напрями співпраці комітету з освітньо-правової діяльності з юридичними клініками закладів вищої освіти, а також організовані просвітницькі заходи та тренінги, присвячені академічній доброчесності та недопущенню корупційних проявів у вищій освіті. Окремо було наголошено на плідній співпраці комітету з юридичною клінікою Харківського національного університету внутрішніх справ, у межах якої проводилися неодноразові зустрічі, а також було організовано правопросвітницький тренінг для студентської та курсантської молоді м. Вінниця.

Голова Школи Віталій Найда наголосив, що громадська активність є основою прогресивних соціально-економічних зрушень у сучасному українському суспільстві. Він зазначив, що в університеті ця тема осмислюється на рівні комплексних наукових досліджень, зокрема здобувачі освіти присвячують тези своїх доповідей окремим проблемам лідерства, соціальним проєктам, творчості.

Курсанти та студенти університету активно долучалися до дискусії, ставили запитання щодо мотивації до громадської активності та нових ініціатив, підтримки з боку органів місцевого самоврядування, а також особливостей діяльності Студентської ради в умовах воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС