Рівно два роки тому, 11 березня 2022 року, сумна і трагічна подія сколихнула колектив нашого університету. Внаслідок прямого попадання снаряду в оселю, загинув помічник ректора, голова профспілкової організації університету, кандидат соціологічних наук, полковник міліції Валерій Московець. Разом із онукою Анастасією він знаходився вдома, у м. Дергачі.

19 вересня 2022 року Валерію Івановичу виповнилося б 73 роки…

Більшу частину свого життя він присвятив захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства й держави, працюючи в органах внутрішніх справ на керівних посадах різного рівня. До Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Іванович прийшов працювати у 2001 році проректором — начальником Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів внутрішніх справ. Згодом був призначений проректором по роботі з персоналом, пізніше посів посаду директора Навчально-наукового інституту права та масових комунікацій ХНУВС.

Валерій Іванович був справжнім професіоналом, мудрим керівником, наставником. Він займався викладацькою, науковою діяльністю, національно-патріотичною та виховною роботою з курсантською і студентською молоддю університету, поспішав передати якомога більше своїх знань і досвіду.

У 2018 році Валерія Московця обрали головою новоствореної первинної профспілкової організації ХНУВС. Він користувався великим авторитетом у колективі, знав проблеми людей, прагнув їм допомогти, навіть без найменшого натяку на таку необхідність. Він назавжди залишиться в серцях тих, хто з ним працював, спілкувався, перебував поруч як талановита й відповідальна людина, величезний оптиміст з неперевершеним почуттям гумору.

Пам'ять про світлу й хорошу людину залишиться з нами назавжди!

ВЗГ ХНУВС