За сприяння міського голови м. Чортків Володимира Шматька та начальниці Управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради Людмили Поліщук із майбутніми вступниками зустрілися представники факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ і старша інспекторка сектору організації відбору УКЗ ГУНП у Тернопільській області, майор поліції Олександра Яремко.

Курсанти виконали Державний Гімн України та разом із присутніми вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

Декан факультету № 1 Віталій Романюк, завідувачка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Тетяна Гудзь, провідна фахівчиня факультету № 1 Лілія Жиронкіна ознайомили молодь зі спеціальностями, за якими готують фахівців для підрозділів поліції, розповіли про перспективи розвитку професії поліцейського, умови навчання та проживання курсантів, про спортивні секції, наукові гуртки тощо. Віталій Романюк підкреслив, що для того, щоб навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, де готують поліцейських, насамперед необхідно заповнити анкету на сайті Національної поліції України.

Курсант Дмитро Волошин розповів, чому обрав професію поліцейського і вирішив навчатися саме у Харківському національному університеті внутрішніх справ, а також про вступні випробування, табірний збір та навчання.

Після ознайомлення з університетом перед молоддю виступив ансамбль барабанщиць парадного розрахунку та колектив художньої самодіяльності вишу, які виконали вокальні та хореографічні композиції: «Україна – жива», «Герої не вмирають», «Україна понад усе!», продемонструвавши присутнім, що в університеті є можливість розвивати творчі здібності – займатися вокалом і хореографією.

Для старшокласників, які обирають професію правоохоронця, було дуже цікаво на власні очі побачити виступ членів наукового гуртка спеціальної фізичної підготовки, які продемонстрували тактику дій під час затримання правопорушника, а також спортивні вміння членів збірної команди ХНУВС із таїландського боксу.

У фоє Будинку культури було розміщено стенди факультетів вишу, де містилася інформація про напрями підготовки та спеціальності, матеріально-технічне забезпечення освітнього процесу та багато іншого. Представники факультетів відповідали на численні запитання молоді, що стосувалися вступу до університету.

ВЗГ ХНУВС