Професорка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Марина Джафарова спільно зі старшим дільничним інспектором поліції Лозівського РВП ГУНП в Харківській області, капітаном поліції Романом Воробйовим провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 2 з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Офіцер поліції роз’яснив загальні засади адміністративної відповідальності в Україні. Особливу зацікавленість аудиторії викликали приклади, наведені Романом Воробйовим із власного практичного досвіду, які ілюстрували особливості притягнення до адміністративної відповідальності в конкретних ситуаціях. Практичний представник також наголошував на дотриманні принципів законності та верховенства права під час провадження у справах про адміністративні правопорушення та недопущення порушення прав людини, акцентував увагу на послідовності вчинення визначених у законодавстві адміністративно-процесуальних дій під час складання процесуальних документів.

Дискусія була жвавою, адже здобувачі вищої освіти ставили чимало запитань й уточнень.

Проведене бінарне заняття було надзвичайно цікавим та корисним для майбутніх правоохоронців, адже сприяє їх подальшій адаптації до специфіки служби в органах та підрозділах поліції.

ВЗГ ХНУВС