Курсанти навчальної групи 104 факультету № 3 разом із кураторкою, доценткою кафедри педагогіки та психології Вікторією Доценко, відвідали Національний музей-садибу М.І. Пирогова.

Музей є одним із найважливіших об'єктів культурної спадщини України і займає особливе місце у внутрішньому і міжнародному туризмі, розташований у живописній садибі Вишня, де впродовж останніх двадцяти років (1861-1881) жив і працював видатний вчений, геніальний хірург, анатом, творець воєнно-польової хірургії, засновник Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог і громадський діяч Микола Іванович Пирогов.

Геніальні винаходи та ідеї М.І. Пирогова настільки випередили свій час, що навіть сьогодні, понад 150 років після його смерті, вони з великим успіхом продовжують застосовуватися в сучасній медицині. Курсанти відвідали будинок, в якому жив М.І Пирогов, і де розміщена експозиція про його життя і діяльність та музей-аптеку з інтер'єрами приймальні та операційної.

Курсанти навчальної групи 305 Факультету № 3 з куратором групи, професоркою кафедри педагогіки та психології Світланою Харченко відвідали пам'ятник видатному хірургу у Вінниці, що був відкритий у 1967 році з нагоди 100-ї річниці з дня заснування Червоного Хреста, на початку вулиці, названої на його честь. Автори – скульптори Н. Дерегус, Л. Сабанєєва та архітектор А. Корнєєв.

ВЗГ ХНУВС