Для курсантів факультету № 2 ХНУВС старша викладачка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Наталія Філіпська разом із фахівцем факультету № 3, капітаном поліції Григорієм Лисяком провели бінарне заняття за темою «Правова допомога у кримінальних справах як вид міжнародного співробітництва у протидії злочинності» з дисципліни «Міжнародне право».

Маючи більше 12 років досвіду роботи у слідчих підрозділах Полтавської області, Григорій Лисяк поділився з курсантами власними напрацюваннями у розслідуванні резонансних злочинів. Він акцентував увагу на питаннях особливостей розслідування злочинів та ведення кримінальних проваджень за участі правоохоронних органів інших держав, використання положень міжнародних договорів між країнами щодо правового співробітництва в кримінальних справах.

Фахівець зазначив, що уміле застосування знань основ міжнародного співробітництва у протидії злочинності, порядку дій слідчого, а також використання можливостей таких міжнародних організацій, як Інтерпол та Європол, сприяють більш ефективному розслідуванню злочинів, пошуку злочинців і притягненню їх до кримінальної відповідальності.

ВЗГ ХНУВС