Доцентка кафедри економіки підприємства та організації бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, кандидатка економічних наук, доцентка Олена Ревенко спільно із завідувачкою кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Оленою Лук’янихіною і доцентом цієї ж кафедри Володимиром Дементовим у межах вивчення освітніх компонент «Основи економічної теорії», «Мікроекономіка» для студентів 1-2 курсів спеціальності «Право» провела лекційне заняття з елементами дискусії.

Під час заходу було розглянуто особливості організації діяльності підприємства як мікроекономічного суб’єкту і виробничо-ринкової системи, виробничу функцію підприємства, поняття граничної норми технічного заміщення та оптимуму товаровиробника тощо.

Олена Ревенко зосередила увагу студентів на видах підприємницької діяльності, різниці між виробництвом і сферою послуг. Під час дискусії учасники детально розібрали, які саме конкурентні переваги слід розвивати у сферах виробництва та послуг. Спікерка окреслила головні проблеми підприємства, а також наголосила на особливо актуальних для сьогодення питаннях щодо інноваційної активності. Серед них: вплив війни на витрати підприємств в Україні на інноваційну діяльність, цифровізація бізнесу. Також було охарактеризовано сфери цифрової трансформації у сучасних умовах і детально проаналізовано потреби сучасного бізнесу, а також найважливіші  риси успішної людини XXI століття.

Наприкінці лекції Олена Ревенко підбила підсумки та надала вичерпні відповіді на запитання студентів.

Сумська філія ХНУВС