На базі Харківського національного університету внутрішніх справ проведено дистанційне регіональне навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства (обмежень, заборон), а також правил етичної поведінки для працівників територіальних органів МВС, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС у Вінницькій, Хмельницькій, Сумській та Харківській областях.

Захід відкрив перший проректор ХНУВС, підполковник поліції Віктор Василенко, який зазначив, що в умовах військової агресії російської федерації проти України ефективне запобігання та протидія корупції відіграють важливу роль в усіх сферах державної діяльності. Саме тому підвищення рівня правосвідомості працівників державних організацій є пріоритетним напрямом.

З вітальним словом до учасників навчання звернувся начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук, який акцентував увагу на актуальності подальшої організації та проведення антикорупційних заходів.

Модератором заходу виступила уповноважена з антикорупційної діяльності ХНУВС Яна Мазур.

До регіональних навчань долучилася координаторка Програми НАТО з виховання доброчесності Марина Когут, яка наголосила на важливості проведення освітніх заходів з антикорупційної направленості та розбудови доброчесності. Спікерка запевнила, що Програма ВІ буде продовжувати підтримувати освітні осередки та заходи ХНУВС. У навчаннях також взяла участь експертка Програми розвитку ООН в Україні Анна Федоренко, яка нагадала основні аспекти антикорупційного законодавства в частині вимог фінансового контролю. До висвітлення питань були залучені й провідні науковці університету.

Програма навчання містила розгляд питань щодо корупційних правопорушень, конфлікту інтересів та особливості їх кваліфікації у сфері службової діяльності; визначення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства України; організацію роботи щодо створення умов для повідомлень про факти порушення вимог антикорупційного законодавства тощо.

Учасники мали змогу поставити лекторам у режимі онлайн запитання, на які отримали ґрунтовні та вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС