Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ за темою «Візуальна комунікація. Частина 1», яке провів завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Костянтин Бугайчук. У зустрічі взяли участь курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспірантури та ад'юнктури.

Костянтин Бугайчук у форматі інтерактивного тренінгу продемонстрував здобувачам освіти найбільш поширені проблеми, що трапляються у презентаціях до виступів на науково-практичних конференціях, ілюстративних матеріалах до наукових статей, навчально-методичних рекомендацій, монографій та інших праць. Він розповів про основні принципи дизайну, зокрема групування, вирівнювання, повторення і контраст, а також на конкретних практичних кейсах продемонстрував їх втілення в особливостях сприйняття аудиторією текстів, малюнків, фотографій, схем, діаграм, графіків, таблиць і посилань. Спікер детально роз'яснював наявні проблеми у сфері візуальної комунікації, надавав практичні рекомендації, які здобувачі освіти зможуть застосовувати у подальшій науковій діяльності.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що подібні тренінги є неоціненними за своєю сутністю, адже надають здобувачам освіти унікальні soft skills, які вони зможуть використовувати у повсякденному житті під час підготовки власних презентацій та виступів.

Учасники зустрічі активно долучалися до дискусії, ставили запитання щодо історії розвитку мистецтва шрифту, особливостей аудіовізуальної комунікації тощо.

ВЗГ ХНУВС