У межах роботи Центру академічного письма Сумської філії ХНУВС за ініціативи професора кафедри юридичних дисциплін Олексія Шуміла та професорки кафедри гуманітарних дисциплін Надії Демиденко проведено круглий стіл на тему «Межі допустимих запозичень у науковій діяльності». До участі долучилися першокурсники Сумської філії, які навчаються за спеціальностями «Право» і «Правоохоронна діяльність» денної та заочної форм навчання.

Учасники обговорили визначення алгоритму самостійного пошуку першоджерел та їх опрацювання для написання курсових робіт, літературне оформлення наукових робіт, використання і оформлення цитат у курсових роботах. Спікери наголосили на важливості набуття навичок користування електронними каталогами провідних наукових бібліотек України, до яких прикріплені оцифровані повнотекстові документи. Особлива увага приділялась питанню дотримання принципів академічної доброчесності, адже наукові роботи студентів і курсантів без оформлення відповідних посилань на першоджерела будуть визнані плагіатом.

Співробітниця бібліотеки філії Рімма Переход акцентувала увагу здобувачів на опануванні бібліографічного опису документів згідно з ДСТУ 8302:2015.

Здобувачам надіслали посилання на електронну сторінку Центру аналітичного письма Сумської філії: https://sumy.univd.edu.ua/uk/dir/200/tsentr-akademichnogo-pysma, за яким вони зможуть переглянути детальні методичні рекомендації щодо оформлення курсових робіт, приклади опису документів, рекомендації щодо оформлення презентації для апробації наукових досліджень тощо.

Сумська філія ХНУВС