Старша викладачка кафедри українознавства факультету № 2 Наталія Єльнікова взяла участь у XХІ Міжнародній методичній школі-семінарі «Сучасні педагогічні технології в освіті», яку проводив Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Учасники ознайомилися з досвідом застосування сучасних педагогічних технологій в освіті, які використовуються в НТУ «ХПІ» і провідних навчальних закладах України та Європи. Вони також проаналізували загальну структуру професійної діяльності педагога вищої школи та сучасні вимогами до неї, обмінялися власним досвідом щодо шляхів подолання проблем упровадження інновацій у навчальний процес.

Захід був проведений у формі педагогічних майстерень за напрямами: STEM-лабораторій, майстер-класів, ділових ігор, тренінгів, дискусій, демонстрацій, презентацій, спрямованих на формування, розвиток і вдосконалення особистісних професійних компетентностей (організаторських, творчих, лідерських, комунікативних тощо), підвищення ефективності професійної діяльності у сфері освіти. Роботою майстерень керували провідні викладачі та спеціалісти НТУ «ХПІ» та інших освітніх установ України, Португалії, Індії, Іспанії, Мексики.

За результатами проведення ХХ Міжнародної школи-семінару Наталія Єльнікова отримала сертифікат про підвищення кваліфікації.

ВЗГ ХНУВС