Науковий гурток кафедри трудового та господарського права факультету № 2 провів круглий стіл за темою «Актуальні проблеми дотримання трудових прав населення в умовах воєнного стану», у межах якого обговорили питання, пов’язані з дотриманням антидискримінаційного законодавства, проходженням служби у Національній поліції України та соціальним захистом поліцейських в умовах воєнного стану.

Завідувач кафедри Костянтин Мельник висвітлив основні сучасні проблеми у цій сфері та окреслив напрями вдосконалення механізмів забезпечення та захисту трудових прав. Під час круглого столу з доповідями виступили курсанти: Віолета Гураль на тему «Гендерна проблематика в умовах правового режиму воєнного стану», Ніколь Нечеса – «Гарантії безпеки професійної діяльності та соціального забезпечення поліцейських», Ірина Буткова – «Охорона праці в умовах воєнного стану», Владислав Заїченко – «Народні святкові дні: Івана Купала, Масляна», Олена Пілявська – «Працевлаштування українців за кордоном під час повномасштабного вторгнення», Ілля Лубенський – «Епізоотія, епідемія: історія, причини та наслідки», Анастасія Лавренко – «Особливості правового регулювання проходження служби у Національній поліції України у період воєнного стану», Артемій Гринченко – «Право на страйк в Україні», Анастасія Данильченко – «Сезонна праця».

Після виступів гуртківців відбулася дискусія з актуальних проблем, висвітлених на круглому столі. Наприкінці заходу Костянтин Мельник відповів на запитання членів наукового гуртка стосовно їхньої поточної наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС