Напередодні Дня Європи для студентів першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ за спеціальністю «Право» було проведено інформаційно-просвітницький захід, присвячений важливим аспектам гендерної рівності та прав людини. Зустріч була ініційована професором кафедри юридичних дисциплін Олексієм Шуміло за участі соціальної педагогині «Клініки, дружньої до молоді» Анни Крамар.

Під час заходу обговорили різноманітні види насильства – фізичне, сексуальне та психологічне та їхня роль у житті мільйонів людей. Одним із важливих питань дискусії стала гендерна рівність. Учасники заходу активно обмінювалися думками, як сприяти створенню суспільства, де кожна людина, незалежно від статі, має рівні можливості та права. Важливою темою була підтримка різних гендерних ідентичностей, а також боротьба зі стереотипами та дискримінацією. Значну увагу спікерка приділила правам людини, згадавши про необхідність захисту прав у всіх сферах життя, від праці та освіти, до доступу до медичних послуг та правосуддя. Анна Крамар також розповіла про конкретні заходи, спрямовані на забезпечення дотримання прав людини та покращення ситуації у цій сфері.

Вивчення питань насильства та прав людини набуває особливого значення у День Європи. Усі українці і весь світ повинні усвідомити, що у часи війни важливо діяти разом і спільно працювати над створенням безпечного світу для всіх.

Сумська філія ХНУВС