Визначено переможців конкурсу есе англійською мовою на тему «European instruments for Human Rights Protection» (Європейські механізми захисту прав людини) для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. Конкурс організований відділом міжнародного співробітництва та кафедрою іноземних мов факультету № 4 за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Мета конкурсу – стимулювання здобувачів вищої освіти до проведення наукових досліджень механізмів захисту прав людини в Україні та Європі в умовах воєнного стану, активного вивчення та використання англійської мови професійного спрямування, вдосконалення знань у галузі прав людини тощо. Учасники конкурсу висловили свої думки та виклали аргументи, демонструючи креативність, здатність аналізувати та пропонувати конструктивні рішення, розуміння та особисте ставлення до цієї проблематики.

До етапу оцінювання долучились такі представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні: старші радники з питань кримінального переслідування міжнародних злочинів Марк Роорда (Mark Roorda) і Томас Кернер (Thomas Koerner), а також радник із правових питань Олександр Іщенко. Комісія аналізувала подані на конкурс есе за такими критеріями, як структура (аргументація, джерело), актуальність, оригінальність та стиль, граматика та орфографія.

За результатами ретельного обговорення та оцінки кожного есе було визначено переможців конкурсу:

І місце – студентка факультету № 6 Вероніка Чернікова;

ІІ місце – студент факультету № 6 Сергій Кочубей;

ІІІ місце – курсантка факультету № 3 Софія Коваль.

Переможці отримають грамоти та пам’ятні сувеніри від Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, а також заохочення від ХНУВС.

Окрім цього, студентка факультету № 6 Катерина Тимонова відзначена відділом міжнародного співробітництва ХНУВС в номінації «Оригінальність теми»; студентка першого року навчання Сумської філії ХНУВС за освітнім ступенем «магістр» Інна Шалова відзначена кафедрою іноземних мов у номінації «Високий рівень використання англійської мови». Несподіванкою конкурсу стала участь учня Миколаївського ліцею № 9 Максима Кирпенка. За високий рівень підготовленого есе автора визначили переможцем у номінації «Відкриття конкурсу».

Вітаємо переможців і призерів конкурсу есе.

ВЗГ ХНУВС