Представниці відділу міжнародного співробітництва ХНУВС – Тетяна Матюшкова, Наталя Садова, Надія Сергієнко, Альона Музичук, Інна Савіна та Світлана Вечірко прослухали вебінар із подання заявок на стипендію за тематичним напрямом «Передова наука» (Excellent Science) – Дії Марії Склодовської-Кюрі (Marie Sklodowska-Curie Actions).

Організатором виступила команда Дослідницького офісу Великобританії UKRO, яка підтримує участь Великої Британії в ключовій дослідницькій та інноваційній програмі ЄС. Захід провели європейські радниці UKRO: Анна Ніробіш (м. Брюссель, Бельгія) та Ребекка Тернер (м. Бат, Великобританія). Запрошеними гостями стали представники і представниці академічної спільноти Британії з Астонського університету та Університету Сент-Ендрюс.

Цілями проєкту є підтримка кар’єри дослідників і сприяння досконалості в дослідженнях та інноваціях, зміцнення та розширення досконалості наукової бази ЄС, сприяння передовій науці для майбутнього.

У перший день учасників ознайомили з освітніми аспектами дослідницького проєкту Дії Марії Склодовської-Кюрі (Marie Skłodowska-Curie Actions), його базовими принципами, мобільністю і іншими складовими навчання через дослідження, проблемними аспектами, з якими може стикнутися дослідник. У другій частині дводенного вебінару організатори більш детально розглянули роботу над заявками та адміністративними формами, приділили увагу оцінюванню та виставленню балів, хронології подачі документів, етиці та безпеці, гендерному аспекту та різноманітності в проєктній роботі.

Впродовж сесії учасники отримали поради для успішного подання заявок на стипендію за проєктом, інформацію про строки подання заявок, фінансування, тендери, оформлення листів-зобов’язань та інші ключові елементи, у тому числі статистичні данні щодо співробітництва Горизонт 2020 та Горизонт Європа. Також презентовано зв’язок між пріоритетами політиками, основними принципами та результатами проєкту MSCA – Marie Skłodowska-Curie Actions.

За додатковою інформацію просимо звертатись до відділу міжнародного співробітництва. Нагадуємо, що ознайомитись із актуальними можливостями участі у міжнародних заходах можна на сторінці «Міжнародне співробітництво – Оголошення» (https://www.univd.edu.ua/uk/posts).

ВЗГ ХНУВС