Тематичний захід «Орнаментальна палітра Сумщини» у Сумському обласному художньому музеї імені Никанора Онацького до Всесвітнього дня вишиванки відвідали студенти 2 курсу спеціальності «Право» разом із провідною фахівчинею відділення кадрового забезпечення Ганною Мітітєл і кураторкою групи, професоркою кафедри гуманітарних дисциплін Надією Демиденко.

Майстриня народної творчості, членкиня Сумського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ірина Дмитренко презентувала авторську сукню, розповіла про історію її створення та продемонструвала мотиви і техніки вишивки.

Керівниця народної майстерні художньої вишивки та бісероплетіння Сумського Палацу дітей та юнацтва Наталія Бабенко ознайомила з технікою вишивок на зразках, виконаних її вихованцями, розповіла про традиції вишивки на Слобожанщині та пояснила символічне значення народних орнаментів.

На прикладі живописного твору «Ганнуся» Георгія Мелихова й комплексів жіночого традиційного вбрання Сумщини ХІХ – ХХ ст., представлених в експозиції музею, студенти розглянули окремі типи народного одягу, притаманного Сумському регіону, та ознайомилися з колекцію кролевецьких рушників.

Сумська філія ХНУВС