Кафедра адміністративного права та процесу факультету № 1 провела засідання наукового гуртка, присвячене Дню науки в Україні, який відзначається щорічно у третю суботу травня. Під час заходу гуртківці обговорили тему «Проблемні аспекти та перспективи адаптації українського адміністративного законодавства до норм і стандартів країн-членів Європейського Союзу».

Керівниця наукового гуртка, доцентка кафедри, кандидатка юридичних наук, професорка Ірина Казанчук наголосила на особливому значенні юридичної науки у розбудові правової системи України, мирному та сталому розвитку суспільства. Вона підкреслила роль органів Національної поліції у забезпеченні прав і свобод громадян та інтересів держави, акцентувала увагу на важливості науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти за профілем кафедри. Викладачка закликала гуртківців до наукових звершень, розвитку критичного мислення та самовдосконалення, а також відзначила обов’язковість дотримання принципів академічної доброчесності у науково-дослідній діяльності курсантів.

Під час засідання учасники заслухали тези доповідей членів гуртка до участі у науково-практичних конференціях. Вони обговорили проблеми розвитку науки адміністративного права, її вплив на процеси зміцнення правопорядку в країні та подальше формування правової системи відповідно до європейських норм і стандартів. Особливу увагу гуртківці звернули на зміни і доповнення у чинному адміністративному законодавстві України щодо діяльності правоохоронних органів, які слід врахувати під час написання наукових робіт.

ВЗГ ХНУВС