До рейтингу увійшли заклади вищої освіти, що були засновані з 1974 року й до сьогодні. Рейтинг 2024 року включає 673 університети світу (на 68 більше порівняно з 2023 роком). Ще 499 закладів мають статус «Репортер». Це означає, що вони є потенційними учасниками, але за якимось критерієм ще не отримують рейтингове місце.

Рейтингова таблиця базується на тих самих показниках ефективності, що й флагманський рейтинг THE World University Rankings, але вагові коефіцієнти відповідно скориговані.

Університети оцінюються за всіма основними місіями – викладанням, дослідженнями, передачею знань і міжнародним співробітництвом на основі 18 ретельно збалансованих показників ефективності, що забезпечують найбільш повне та релевантне порівняння.

Серед 673 університетів світу, які увійшли до рейтингу, включено два українських, а з 499 закладів, які мають статус «репортера», – сім українських. Харківський національний університет внутрішніх справ – єдиний серед ЗВО МВС України, що готують поліцейських, – отримав у рейтингу статус «Репортер».

Повна інформація по рейтингу: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/young-university-rankings#!/length/50/locations/UKR/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

ВЗГ ХНУВС