Міністерством освіти і науки України проведено нараду із представниками закладів передвищої, вищої освіти та наукових установ з питань щодо застосування вимог Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки, рекомендацій щодо початку 2024/2025 навчального року.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ у заході взяли участь: перший проректор, підполковник поліції Віктор Василенко, начальниця навчально-методичного відділу, підполковник поліції Ірина Рязанцева, декани факультетів, їхні заступники та інші працівники університету.

Відкрив захід заступник Міністра освіти і науки Михайло Винницький, який зазначив, що Міністерство освіти і науки активно працює над створенням безпечних та адаптивних умов для проведення освітнього процесу. Система освіти України третій рік поспіль продовжує функціонувати в умовах повномасштабної війни, важка ситуація в Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Донецькій та Херсонський областях. Наше спільне завдання – забезпечити підготовку закладів освіти до проходження нового осінньо-зимового періоду та опалювального сезону із створенням гнучкого графіку освітнього процесу, адаптованого до економного використання енергоресурсів.

Генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Олег Шаров акцентував увагу на низці важливих рекомендацій міністерства у межах підготовки до нового 2024/2025 навчального року, а також ознайомив учасників наради з особливостями Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки.

Учасники заходу ставили багато запитань організаторам, на які отримували вичерпні та аргументовані відповіді.

ВЗГ ХНУВС