Команда учасників Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, до складу якої увійшли курсант 2 курсу факультету № 3 Руслан Салогуб і курсанти-першокурсники факультету № 2 Олександр Тарабанов і Мілена Цвєткова, отримала грант-фінансування на реалізацію власного проєкту в межах програми Upshift, що здійснювався ГО «ВільнОсвіта» в м. Вінниця.

Інтерактивний курс «WEEKLY» складається з серії тренінгів, спрямованих на підвищення правової обізнаності студентсько-курсантської молоді та учнів старших класів закладів загальної середньої освіти м. Вінниця.

Команда провела перший тренінг на тему «Правова грамотність як фундамент становлення особистості». Експерткою виступила головна юристка сектору «Вінницьке бюро правничої допомоги № 1» Вінницького відділу надання безоплатної правничої допомоги Центрально-Західного управління надання безоплатної правничої допомоги Вікторія Прилуцька.

У тренінгу взяли участь курсанти та курсантки ХНУВС, студенти та студентки Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного, Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна», Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича, Вінницького навчально-наукового інституту економіки Західноукраїнського національного університету, Вінницького ліцею № 7 ім. Олександра Сухомовського, Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Мєнделєєва, Вінницького торговельно-економічного інституту.

Вікторія Прилуцька розповіла про основні засади системи безоплатної правничої допомоги, роз'яснила алгоритм дій жертви домашнього насильства, адміністративну та кримінальну відповідальність, небезпеку під час укладання кредитного договору, порядок спадкування за законом, за заповітом, які правові труднощі виникають у ході спадкування.

Учасники тренінгу активно долучалися до дискусії та ставили актуальні запитання.

Наприкінці організатори проєкту ознайомили учнів закладів загальної середньої освіти Вінниччини з перевагами навчання у Харківському поліцейському виші, спеціальностями, за якими готують фахівців. Курсанти також розповіли представникам громадськості про діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем.

ВЗГ ХНУВС