Старший інспектор сектору протидії домашньому насильству відділу взаємодії з громадами Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, капітан поліції Євген Татунько провів бінарне заняття для курсантів факультету № 3 з дисципліни «Превентивна робота з пiдоблiковими особами». Разом із поліцейським заняття провела старша викладачка кафедри полiцейської дiяльностi та публiчного адмiнiстрування Юлія Бугайко.

На противагу традиційним лекціям та семінарам співробітники поліції цього разу залучили курсантів до активної участі в поліцейському квесті, що дозволило їм не лише глибше зрозуміти проблематику домашнього насильства, а й розвинути навички командної роботи, критичного мислення та оперативного прийняття рішень у стресових ситуаціях.

Наприкінці заняття поліцейські відповіли на численні запитання курсантів щодо особливостей реагування підрозділами Національної поліції на випадки домашнього насильства, документування таких правопорушень, проблем кваліфікації правопорушень у сфері домашнього насильства.

Такі заходи надають здобувачам ЗВО МВС неоціненний досвід, що сприяє розумінню важливості протидії домашньому насильству та вибудові ефективної взаємодії між поліцією та громадою. Вони виходять за межі традиційного навчання, пропонуючи реальні сценарії, які можуть статися у повсякденному житті. Це неабияк сприятиме підготовці курсантів до відповідального та усвідомленого внеску у забезпечення безпеки суспільства та нашої держави.

ВЗГ ХНУВС