За такою темою відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, яке провів помічник ректора Віктор Слиш.

Він детально проаналізував конституційні засади місцевого самоврядування, окреслив його систему та гарантії, засади організації та діяльності, правового статусу і відповідальності органів і посадових осіб місцевого самоврядування, на конкретних прикладах розглянув основні особливості та проблемні аспекти функціонування підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності. Спікер також детально розібрав доцільність, порядок та умови відчуження об'єктів права комунальної власності, майнові операції, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об’єктами права комунальної власності, а також формування місцевих бюджетів у контексті заданої теми. Свого часу Віктор Слиш брав активну участь у розбудові місцевого самоврядування в межах держави, обіймав посади голови Асоціації сільських, селищних і міських рад України, віце-президента Асоціації міст України, Нововодолазького селищного голови.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що висвітленні питання є надзвичайно важливими для майбутніх поліцейських, яким під час служби доведеться часто звертатися із запитами до підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності, взаємодіяти з територіальними громадами під час проведення правопросвітницької роботи. Віталій Найда звернув увагу на те, що керівництво університету приділяє значну увагу взаємодії з територіальними громадами, зокрема в межах діяльності Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, у якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем. Курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти університету з усіх локацій університету в межах зустрічі активно долучалися до дискусії та ставили актуальні запитання щодо оптимального управління територіальними громадами та перспектив їх подальшого реформування.

ВЗГ ХНУВС