Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко стала учасницею навчального курсу «НотаЄнота», спрямованого на протидію дезінформації та ворожим вкидам в ігровому форматі. Освітні заходи реалізовані ГО «Центр аналізу інформації “Лакмус”» за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». Авторка антифейкових ігор – фактчекерка, головна редакторка проєктів «НотаЄнота» та «По той бік путінської брехні» Альона Романюк. «НотаЄнота» – командна гра, метою якої є розвиток критичного мислення учасників, їхніх навичок визначати ворожі впливи та протидіяти маніпуляціям.

Для студентів першого курсу факультету № 6 Наталія Кобилко провела першу інтелектуальну гру «НотаЄнота. Фейки історичні і не тільки». На початку заходу викладачка ознайомила учасників з правилами гри та розповіла історію викраденого херсонського єнота. У змаганні взяли участь чотири команди: «Байрактари», «Бандерівки», «Байрактарчики» та «Вишиваний єнотик». Гра складалася з чотирьох раундів. У першому раунді «Крадений єнот. Крадені міста» студенти відгадували українські міста, історію яких рф намагається привласнити собі. У другому раунді «Правда чи фейк» учасники розвінчували міфи, поширені в сучасному суспільстві. У третьому раунді «Єнот-полоскун» команди давали відкриті відповіді на запитання, які стосувалися історичних подій та постатей. І в заключному – четвертому – раунді «Спочатку було слово…» студенти продемонстрували свої знання з української народної творчості.

Відповіді команд оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли доцент кафедри іноземних мов факультету № 4 Олег Гончарук і фахівчиня факультету № 6 Олена Адамчук. За набраними балами І місце посіла команда «Байрактарчики», ІІ місце – «Вишиваний єнотик» і ІІІ місце – «Байрактари». Учасникам вдалося досягти основної мети антифейкової гри – врятувати єнота з пропагандистського полону.

ВЗГ ХНУВС