У межах співпраці з Центрально-Західним управлінням надання безоплатної правничої допомоги Північного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, яке провела начальниця управління Наталя Смішна. Вона детально проаналізувала порядок надання безоплатної правничої допомоги центрами з надання безоплатної правничої допомоги, законодавство України про безоплатну правничу допомогу, розглянула види правничих послуг, суб'єктів надання безоплатної первинної правничої допомоги. Спікерка також розглянула коло суб’єктів права на безоплатну вторинну правничу допомогу, розвиток інституту медіації в Україні, а також проблеми та виклики в умовах воєнного стану.

Голова Школи Віталій Найда звернув увагу, що керівництво університету приділяє значну увагу взаємодії з системою безоплатною правничої допомоги, зокрема у межах проведення консультативних зустрічей для місцевих рад і жителів територіальних громад Вінницької області з актуальних правових питань, а також під час реалізації курсантами інтерактивного курсу «WEEKLY», спрямованого на підвищення правової обізнаності студентсько-курсантської молоді м. Вінниця. Віталій Найда також проінформував присутніх представників системи безоплатної правничої допомоги про діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем.

Курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти університету активно долучалися до дискусії та ставили актуальні запитання щодо збільшення кількості випадків домашнього насильства, особливостей надання правничої допомоги в умовах воєнного стану та перспектив розвитку діяльності Центрів з надання безоплатної правничої допомоги.

ВЗГ ХНУВС