Проректор університету, полковник поліції Олександр Музичук провів робочу зустріч із випускниками інституту післядипломної освіти ХНУВС, на якій розповів слухачам про особливості вступу у 2024 році до Ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України.

Він зазначив, що на підставі направлення органів сектору безпеки і оборони діти військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони матимуть можливість отримати повну загальну середню освіту.

«Мета проєкту полягає в тому, що, на жаль, у нас стає все більше дітей, чиї батьки загинули, були поранені чи зараз воюють у лавах ЗСУ, і держава вважає своїм обов'язком піклуватися про них», – повідомив проректор.

Основні переваги навчання у ліцеях: отримання якісної безоплатної повної загальної середньої освіти з посиленим національно-патріотичним вихованням; безкоштовне забезпечення п’ятиразовим харчуванням і форменим одягом за сезоном; проживання в комфортабельних, обладнаних сучасними меблями кімнатах, як правило, 3-4 особи в кімнаті, забезпечення білизною та постільним приладдям; використання в освітньому процесі сучасних засобів навчання тощо.

Поліцейські офіцери громад отримали профорієнтаційні матеріали, щоб на території свого обслуговування ознайомити молодь ОТГ з умовами вступної кампанії, яка триватиме до 16 липня 2024 року.

ВЗГ ХНУВС