Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло разом із студентами першого курсу, які навчаються за спеціальністю «Право», взяли участь у черговій тематичній лекції суддів Конституційного Суду України на тему «Застосування актів Європейського Союзу та рішень Суду Справедливості у практиці Конституційного Суду України».

Судді Галина Юровська і Віктор Городовенко нагадали учасникам зустрічі, що вже під час агресії рф 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. У зв’язку з цим подальша підготовка до членства буде передбачати завершення трансформації всіх сфер, за яких наша держава житиме за принципами Євросоюзу та його законами. Це започаткує умови для наближення рівня життя, добробуту та правового захисту українців, як в інших країнах ЄС.

Лектори також ознайомили учасників відкритої лекції із рішеннями КСУ, у яких є прямі посилання на: Регламент (ЄС) № 2004/2003 Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу «Про статус і фінансування політичних партій на європейському рівні»; Директиву Ради 2000/78/ЄС від 27.11.2000 р., яка встановлює загальні межі рівного ставлення під час працевлаштування та у трудовій діяльності; Хартії основоположних прав Європейського Союзу 2000 року та іншими актами ЄС.

Отримані знання студенти зможуть використати для успішного складання екзаменаційної сесії.

Сумська філія ХНУВС