До Харківського національного університету внутрішніх справ прибули офіцери поліції із 17 областей України. Упродовж 2,5 місяців вони проходитимуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом.

Підготовка слухачів відбувається за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США). 

Начальниця управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, майор поліції Майя Бреславська закликала поліцейських використовувати час навчання з користю, щоб потім застосовувати набуті знання у своїй роботі, а також підтримувати один одного та бути командою.

Ректор університету, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив, що попри на війну та інші виклики, проєкт «Поліцейський офіцер громади», започаткований у 2019 році, продовжує діяти, адже його головна мета – «щоб люди почувалися в безпеці у кожному куточку нашої держави».

Кращі викладачі й тренери університету, які мають великий досвід роботи і пройшли відповідні курси, забезпечуватимуть освітній процес. Як підкреслив ректор, колектив університету докладе усіх зусиль для забезпечення якісної освіти: «Будьте в усьому прикладом для курсантів. Розраховуємо на ваше сумління, старанність, наполегливість, щоб ви стали справжніми офіцерами громади та уособлювали у своїх громадах державу, Міністерство внутрішніх справ, Національну поліцію, дбали про наших громадян і їхню безпеку. Працюйте й служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Начальник сектору превенції відділення поліції № 1 Бєлгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, капітан поліції Олександр Долгорук після закінчення курсу працюватиме у Саранській ОТГ – одній із найбільших в Одеській області. Він зазначив: «Свою службу я починав дільничним, проживаю у громаді та знаю всі проблеми мешканців і шляхи їх подолання. Вирішив взяти участь у цьому проєкті. Вважаю, що можу зробити безпечніше життя місцевого населення».

Старший дільничний офіцер поліції відділення поліції №1 Яворівського РВ ГУНП у Львівській області, старший лейтенант поліції Юлія Костриця впевнена, що під час навчання вдосконалить свої знання, набуде практичних умінь і навичок, додаткових знань із медицини, тактико-спеціальної підготовки. Вона у 2012 році закінчила заклад вищої освіти системи МВС і чотири роки працювала дільничною у Мостирській ОТГ: «Нова посада дозволить більше приділяти уваги громаді, спілкуванню з людьми, ефективно протидіяти правопорушенням, проводити профілактичні заходи в селах, працювати з дітьми в школах. Дуже важливе якісне технічне забезпечення громади, адже у нас в обслуговуванні 15 сіл, до яких за будь-яким викликом буде необхідно виїжджати на автомобілі».

Тарас Баран працює заступником начальника Яворівського відділу поліції превентивної діяльності ГУНП у Львівській області. За плечима – понад 30-річний досвід служби в правоохоронних органах. Після проходження курсів працюватиме в Яворівській територіальній громаді на Львівщині. Наголошує, що для успішного виконання завдань поліцейський офіцер громади повинен активно взаємодіяти з органами державної влади та бути справжнім професіоналом. 

У слухачів курсів сьогодні розпочалися навчальні заняття. Впевнені, що вони отримають нові знання, повернуться до громад та своєю відданою службою примножуватимуть довіру населення до поліції.

ВЗГ ХНУВС