Старша викладачка кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Інна Ларіонова взяла участь у Міжнародній літній школі «Інтернаціоналізація та інтернаціоналізація вдома через віртуальний обмін: Створення мотивуючого середовища для спільного міжнародного онлайн-навчання». Школа організована Університетом імені Адама Міцкевича відбувається у м. Познані (Дембіна) у Республіці Польща у межах проєкту «BNI-UE-2023-23: Співпраця Університету імені Адама Міцкевича з університетами України в межах альянсу Європейських університетів». Цей курс спрямований на оволодіння учасниками знань щодо інтернаціоналізації, її різноманітних визначень, аспектів глобальних тенденцій.

З вітальним словом перед учасниками виступив координатор проєкту, доктор Костянтин Мазур, який познайомив представників українських закладів вищої освіти з особливостями роботи та зі структурою Університету імені Адама Міцкевича. Він розповів про дозвілля студентів, співпрацю з різними університетами світу, проєкт Європейського університету EPICUR (European Partnership for an Innovative Campus Unifying Regions), а також прочитав лекцію на тему «Міждисциплінарність на власному прикладі».

Докторка Анна Башинська ознайомила учасників із поняттям «інтернаціоналізація», її сучасним станом, локальними і глобальними тенденціями у вищій освіті, рейтингами у цій сфері та особливостями процесу інтернаціоналізації у власній країні.

Старша викладачка англійської мови, координаторка з інтернаціоналізації в Центрі викладання іноземних мов Університету Адама Міцкевича Катажина Радке розповіла учасникам школи про концепцію та сутність Collaborative Online International Learning (COIL), традиційні форми викладання та виклики для майбутньої освіти. Учасники школи дізналися, як визначати чіткі цілі, ставити відповідні завдання, вибирати ефективні інструменти для міжкультурної онлайн-співпраці, а також навчалися розрізняти формати COIL: від індивідуальних занять до спільних курсів.

Анна Кваснєвська продемонструвала власний досвід впровадження проєктів COIL в Університеті імені Адама Міцкевича та університетах інших країн, найкращі світові практики, охоплюючи можливості та виклики міждисциплінарних курсів COIL.

Наприкінці навчальної програми представники 23 закладів вищої освіти України отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС