Напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та 10-х роковин Іловайської трагедії відбулися тематичні бесіди для здобувачів вищої освіти. Заходи провели куратори з виховної роботи відділу соціально-гуманітарної роботи навчально-наукових інститутів №№ 1-4 Валентина Лаврусенко, Марія Артюхова та Андрій Прохоров.

У заходах взяв участь безпосередній учасник Антитерористичної операції і виходу з оточення під Іловайськом, провідний фахівець відділення організації підвищення кваліфікації та спеціалізації інституту післядипломної освіти та заочного навчання, полковник поліції Сергій Федун. Він розповів курсантам про виконання службових завдань на сході нашої держави, підрозділ, в якому ніс службу на той час, побратимів, поділився своїм життєвим і бойовим досвідом.

Наприкінці зустрічі Сергій Федун зазначив, що молодь має робити все, щоб захисники і захисниці відчували нашу вдячність, повертаючись додому після поранень, служби та всіх випробувань, які вони пройшли заради України. Курсанти, студенти, працівники Харківського національного університету внутрішніх справ завжди активно займаються волонтерською діяльністю. Вони постійно підтримують і допомагають сім’ям загиблих воїнів, зниклих безвісти, пораненим, які проходять лікування та реабілітацію у медичних закладах, стають донорами крові, плетуть для ЗСУ маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки та багато іншого.

Разом ми обов’язково переможемо і відбудуємо нашу державу.

ВК ХНУВС