Триває психологічне забезпечення табірного збору, одним з етапів якого є психологічна діагностика курсантів нового набору. Під час групових занять психологи створюють умови взаємодовіри, налагоджують рівень психологічної та емоційної сумісності в командах, розповідають, як формувати вміння діяти й вирішувати наявні проблеми разом.

За допомогою кількох тестів визначається психоемоційний стан курсантів, деякі особистісні риси та властивості для того, щоб психолог міг вчасно попередити можливі складнощі в період адаптації і надати психологічну підтримку у разі необхідності.

Аналіз і співвідношення отриманих результатів тестування, індивідуальних бесід та інтерактивних методів оцінки дає можливість скласти прогноз успішності навчання та розвитку професійних здібностей юнаків і дівчат.

Нагадаємо, що першокурсники та їхні батьки можуть за власною ініціативою звернутись до психолога, консультації якого носять конфіденційний характер. Отримати психологічну допомогу можна також онлайн: [email protected].

ВК ХНУВС