Для студентів першого курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність», інспектори відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Ольга Буренко та Дмитро Ченський спільно з доцентом кафедри правоохоронної діяльності ННІ №5 Миколою Голубом провели заняття з навчальної дисципліни «Поліцейська діяльність».

Ольга Буренко визначила поняття, зміст і ознаки адміністративно-юрисдикційної діяльності поліції, особливості адміністративно-юрисдикційної діяльності у патрульній поліції, співвідношення адміністративно-юрисдикційної діяльності з іншими формами поліцейської діяльності. Йшлося також про поняття адміністративної відповідальності та адміністративного стягнення, види адміністративних стягнень, які застосовуються підрозділами патрульної поліції, вимоги щодо адміністративного затримання правопорушника патрульною поліцією, здійснення особистого огляду, огляду речей, вилучення речей і документів.

Дмитро Ченський звернув увагу здобувачів освіти на необхідність дотримання вимог щодо реквізитів протоколу та постанови про адміністративне правопорушення; на завданнях і функціях підрозділів патрульної поліції щодо забезпечення безпеки дорожнього руху; організації взаємодії підрозділів патрульної поліції з іншими службами Національної поліції.

Інспектори також роз’яснили права працівників підрозділів патрульної поліції, підстави та порядок зупинки транспортного засобу, дії патрульної поліції під час порушення учасником дорожнього руху вимог Правил дорожнього руху та під час переслідування транспортних засобів, особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення.

Участь практичних працівників патрульної поліції в освітньому процесі дає можливість слухачам більш повно засвоювати теоретичні положення запропонованої теми.

ВК ХНУВС