У заході взяв участь завідувач науково-дослідної лабораторії соціально-психологічного забезпечення, супроводу та реабілітації працівників МВС ННІ № 3 Олексій Сердюк. На засіданні було презентовано новостворену мережу Національних контактних пунктів (НКП) Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарної до програми «Горизонт Європа». Олексій Сердюк є посадовою особою ХНУВС, що виконує завдання і функції національного контактного пункту за напрямом «Цивільна безпека для суспільства», створеного на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Основна місія мережі НКП – активізація участі українських установ, організацій у програмах «Горизонт Європа та «Євратом», забезпечення підвищення кількісних та якісних показників участі в них, залучення європейських грантів для посилення українського дослідницького та інноваційного потенціалу. Розбудова мережі НКП є важливим етапом створення інфраструктури підтримки українських установ та організацій у програмі «Горизонт Європа».

Інформація про програму «Горизонт Європа» на сторінці Офісу Горизонт Європа в Україні: https://horizon-europe.org.ua/uk/about-he/he-programme/.

Інформація про програму «Горизонт Європа» на Національному порталі міжнародного науково-технічного співробітництва: https://ms.nauka.gov.ua/pro-portal/gorizont-yevropa/.

ВК ХНУВС