В Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулось чергове засідання Школи педагогічної майстерності. Тема  «Володіння іноземною мовою викладачем вищої школи як показник високої загальної культури».  

На засіданні виступила доцент кафедри іноземних мов Сумського державного університету, кандидат філологічних наук, доцент Козловська Ганна Борисівна.

Доповідач зупинилась на теоретичних та практичних питаннях застосування моделей білінгвальної освіти у навчальному процесі. Було наголошено, що політичні та економічні зміни, які відбуваються у сучасному світі, глобалізація суспільства, інтернаціоналізація вищої освіти зумовлюють необхідність знання принаймні однієї, або кількох іноземних мов. Це в повній мірі стосується англійської мови.

Білінгвальну освіту можна розглядати у світлі сучасних інтеграційних концепцій освіти, коли одночасно з навчанням предмету викладач розширює мовну компетенцію студента. При цьому мова викладання є не лише засобом передачі інформації і навчання, але і його метою.

У другій частині виступу викладач ознайомила присутніх з запозиченнями-англіцизмами ХХІ століття. По закінченні виступу Ганна Борисівна відповіла на запитання учасників засідання.

Запропонована проблематика викликала  жвавий інтерес у аудиторії.