Для студентів 2 курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність», відбулось бінарне заняття з навчальної дисципліни «Поліцейська діяльність» на тему: «Діяльність Національної поліції України у період введення правового режиму воєнного стану. Особливості поліцейської діяльності на деокупованих територіях (на прикладі роботи поліції Харківської області)». Його провели заступник начальника Ізюмського районного управління поліції ГУНП у Харківській області Денис Шокун і доцент кафедри правоохоронної діяльності ННІ №5 Микола Голуб.

Денис Шокун зупинився на питаннях щодо правових підстав запровадження правового режиму воєнного стану, його поняття та змісту, обставин, що зумовлюють особливі умови роботи поліції, довів до відома здобувачів вищої освіти зміни до Кримінального законодавства, внесені ВРУ під час війни і пов’язані з воєнним станом. Він звернув увагу на особливості діяльності поліції на деокупованих територіях, необхідності взаємодії НПУ з іншими правоохоронними органами та ЗСУ під час виконання службових завдань на деокупованих територіях, навів приклади дій підрозділів поліції в Харківській області.

Проведення занять із залученням практичних працівників поліції мотивує здобувачів освіти, стимулює їхній творчий пошук, розвиває аналітичні можливості, допомагає перенести вже сформовані навички та вміння у практичну сферу діяльності.

ВК ХНУВС