У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшли святкові загоди з нагоди Масляної. Працівників університету, курсантів, студентів привітав ректор університету Валерій Сокуренко. Він зазначив, що народні традиції, які прийшли до нас з давніх-давен, мають особливе значення для кожного з нас. Масляна – одне з найулюбленіших українцями свят, адже воно символізує прощання із зимою та прихід весни, а млинці, якими пригощаються у ці дні, і які мають круглу форму, символізують сонце, тепло й родинний достаток, чого ректор і побажав усім присутнім на святі. Також очільник  навчального закладу зазначив: «Це свято дає нам сили, а вони необхідні для навчання, для фахової підготовки, для того, щоб ми перемогли. Нам треба і злочинність подолати, і цілісність та незалежність відстояти. Я думаю, у нас все вийде».

Кожний факультет університету підготував святкову музично-танцювальну композицію, які із задоволенням переглянули усі присутні, згадуючи народні пісні та звичаї. Після музичної частини розпочалися спортивні змагання серед збірних команд факультетів. У силі, справності та витривалості змагалися і хлопці, і дівчата. Вони мірялися силою у перетягуванні канату, штовхали гирі, билися подушками, змагалися в естафеті з м’ячем та в армреслінгу.

Визначивши переможців в усіх видах змагань, команди отримали солодкі призи – торти, подарувавши собі та усім присутнім величезний заряд бадьорості та гарного настрою. Як завжди, надзвичайною популярністю користувалася й польова кухня, яка пригощала усіх бажаючих гарячим кулішем, млинцями, варениками та чаєм.

 

ВЗГ ХНУВС