Кафедрою гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано цикл заходів профорієнтаційно-виховного змісту у загальноосвітніх школах № 26 та № 29 м. Сум.

Студенти-старшокурсники під керівництвом професора кафедри Валентини Василенко провели серед школярів правовий турнір на тему «Права людини», який дозволив їм поглибити набуті на уроках правознавства знання в галузі юриспруденції. Для учнів була проведена вікторина та прочитані лекції на теми «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» та «Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

Під час зустрічей учням була надана інформація про навчання у Сумській філії ХНУВС. Студенти поділися своїми враженнями про студентське життя, викладач розповіла майбутнім випускникам про особливості підготовки правозахисників у навчальному закладі, можливість навчатися на військовій кафедрі, наголосила на умовах вступу, правилах подання документів. Також школярів ознайомили з роботою юридичної клініки, специфікою надання студентами первинної правової допомоги населенню.

Сумська філія ХНУВС