У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася XXIV науково-практична конференція курсантів і студентів «Актуальні проблеми сучасної науки і правоохоронної діяльності». У конференції взяли участь курсанти, студенти, ад’юнкти, слухачі магістратури та ін. Відкриваючи наукове зібрання, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець зазначив, що популярність таких конференцій, які сприяють залученню молоді до наукового пошуку,  постійно зростає. Лише до цієї конференції надійшло понад 200 тез та виступів, які опубліковані в науковому збірнику конференції. Конференція проходила у рамках відзначення 100-річчя підготовки охоронців правопорядку у Харкові. Вона має на меті підбити підсумки досягнень молодих представників наукової еліти університету за рік.

На цьому питанні докладно зупинилася голова Наукового товариства студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених  доцент кафедри адміністративного права і процесу факультету № 3 ХНУВС, кандидат юридичних наук Наталія Коломоєць. Вона відзначила активну участь молодих представників курсантсько-студентської спільноти та молодих вчених університету у наукових заходах, які відбувалися не тільки в стінах Харківського національного університету внутрішніх справ, але й були ініційовані іншими вишами, державними установами та організаціями України. Наталія Володимирівна назвала прізвища тих, хто протягом року брав активну участь у наукових заходах і посів призові місця. Як зазначив Дмитро Швець, усі вони обов’язково будуть відзначені нагородами та заохоченнями.

Після пленарного засідання учасники конференції продовжили роботу у восьми тематичних секціях під керівництвом досвідчених учених – працівників університету.

ВЗГ ХНУВС