У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції». Для участі в конференції було надіслано більше 100 тез, авторами яких є провідні науковці, працівники судових, правоохоронних та правозастосовних органів з України, Австрії, Австралії, Бельгії, Білорусії, Норвегії та США. Серед провідних національних вищих навчальних закладів представлені: Інститут держави і права імені В. М. Корецького Національної академії наук України, Національна академія внутрішніх справ, Білоцерківський національний аграрний університет, Харківський національний університет імені В. Н  Каразіна, Національний авіаційний університет, Національний університет водного господарства та природокористування, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Університет митної справи та фінансів, Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка та інші.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Сумської філії ХНУВС, доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш. Він привітав усіх присутніх з Днем науки та з початком роботи конференції, яка традиційно об’єднала учених-правознавців, юристів практиків, економістів та гуманітаріїв та зазначив, що завданням сучасної юридичної науки є напрацювання фундаментальних та прикладних наукових досліджень з актуальних проблем сучасного державно-правового будівництва в Україні.

Учасників конференції також привітав начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Сумській області Сергій Терещенко. У своєму виступі він наголосив на тому, що практична діяльність правоохоронних органів, зокрема Національної поліції України, неможлива без запровадження наукових напрацювань з актуальних питань юридичної науки.

Після пленарного засідання робота конференції продовжилась в секційних засіданнях за наступними напрямками:  теоретико-історичні шляхи розвитку держави та права; становлення конституціоналізму в Україні та зарубіжних країнах; сучасні питання цивільного права і процесу в руслі розвитку правової системи; теоретичні та практичні питання кримінального права і процесу на сучасному етапі розвитку правової системи; шляхи розвитку трудового, земельного, екологічного, адміністративного, фінансового права у демократичному суспільстві; філософія та епістемологія права; юридична психологія; стратегія інноваційного розвитку лінгвістики і права; гуманістично-правова парадигма освітнього простору в умовах сучасного державотворення; проблеми пошуку нових стимулів розвитку економіки в умовах світової економічної кризи; правові, економічні та гуманітарні проблеми європейської і світової інтеграції.

За результатами роботи Міжнародної науково-практичної конференції видано збірник тез наукових доповідей учасників конференції, який отримали всі учасники наукового заходу.

Сумська філія ХНУВС