У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки працівників Національної поліції України. 51 випускник – представники Харківської та Київської областей – поповнять лави молодшого складу поліції на посадах слідчих.

Урочисті заходи розпочалися із вшанування пам’яті героїв, які пожертвували своїм життям заради вільної і незалежної України, а також правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. За традицією до пам’ятника загиблим правоохоронцям було покладено квіти.

В урочистій церемонії приведення до Присяги працівника поліції випускників курсів первинної професійної підготовки взяли участь проректори Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Михайло Бурдін, Анатолій Клочко, начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області полковник поліції Володимир Тимошко.

Після прийняття Присяги до випускників звернувся проректор університету Анатолій Клочко. Він передав присутнім поздоровлення від ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка і зазначив, що знання, які отримали випускники під час навчання, допоможуть їм сумлінно виконувати свої професійні обв’язки,  набувати впевненості й досвіду. Анатолій Миколайович також побажав гідно нести звання випускника Харківського національного університету внутрішніх справ і в роботі керуватися девізом Національної поліції України – «Служити і захищати».

Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області полковник поліції  Володимир Тимошко зазначив, що бути поліцейським – це свідомий вибір кожного. Він побажав з честю й гідністю пронести через усе життя вірність обраній професії та Присязі.

Від імені випускників керівництву університету, науково-педагогічному складу, всім, хто навчав, ділився життєвим і професійним досвідом, подякувала рядовий поліції Ірина Чигрінова.

Завершились урочистості музичним поздоровленням.

ВЗГ ХНУВС