Напередодні відзначення державних свят – Дня Прапора та Дня Незалежності України для курсантів, які походять табірний збір, проведено відеолекторій. Лекцію прочитав науковий співробітник Харківського історичного музею Костянтин Дубін.

День Державного Прапора України згідно Указу Президента України, відзначається щороку 23 серпня. У цей день проходить низка урочистих заходів: підняття Державного Прапора України в усіх містах нашої держави – від Києва – до обласних та районних центрів за участю представників органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних, громадських організацій, політичних партій, діячів науки та культури, релігійних організацій, пересічних громадян. Також 23 серпня Харків святкує День міста. Саме цього дня у 1943 році він був звільнений від німецько-фашистських загарбників.

День Незалежності України щороку відзначається 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акта проголошення незалежності України. Проходять урочисті заходи, покладаються квіти до пам’ятника Великому Кобзареві, на майдані Свободи увечері відбувається концерт за участю естрадних зірок та багато іншого.

ВЗГ ХНУВС