У Харкові всьоме проходив масштабний соціальний захід з популяризації науки для дітей і молоді «Наукові пікніки» - найбільший в Україні фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури під відкритим небом.

Наукові пікніки в Харкові проходять, завдячуючи спільним зусиллям Громадського інформаційно-аналітичного Центру для молоді та комунального закладу Харківської міської ради «Харківський міський центр дозвілля молоді» за сприяння Харківського міського громадського об’єднання «Центр розвитку громад».

Щороку в «Наукових пікніках» беруть участь понад 50 вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, клубів, організацій та підприємств Харкова.

У рамках заходу в саду ім. Т.Г. Шевченка вищими навчальними закладами, задіяними у проекті, було організовано виставки, проведено бесіди з викладачами та дослідниками, влаштовано демонстрацію власних науково-технічних розробок, науково-популярних фізичних та хімічних експериментів, проведено профорієнтаційні заходи тощо.

У заході взяли участь перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, працівники відділу організації освітнього процесу та відділу організації наукової роботи, підготовчого відділення, курсанти та студенти університету, слухачі кафедри військової підготовки.

Усі бажаючі мали змогу ознайомитись з валізою криміналіста, спеціальними засобами, що знаходяться на озброєнні у підрозділах поліції (шоломи, щити, гумові кийки, бронежилети, нарукавники, наколінники).

На згадку про університет відвідувачі «Наукового пікніку» отримували інформаційно-іміджеву продукцію, фотографувались, проходили процедуру зняття відбитків пальців та отримували інформацію про науку дактилоскопію тощо.

За участь у проекті Харківський національний університет внутрішніх справ та всі його представники отримали сертифікати учасника VІІ «Наукового пікніку» у м. Харкові.

 

 

ВЗГ ХНУВС