Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом доцента кафедри, кандидата юридичних наук, старшого наукового співробітника, підполковника поліції Валентини Гончарук та за участю практичних працівників ГУНП в Харківській області.

Відкрив засідання начальник кафедри, доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який зазначив, що 20 листопада 1917 року стало важливою віхою в історії Української революції – прийняття Українською Центральною Радою III Універсалу. Проголошення ІІІ Універсалу юридично оформлювало віковічну мрію українського народу про створення власної держави, яка отримала назву Української Народної Республіки. Після прийняття ІІІ Універсалу Українська революція перейшла на якісно новий етап свого розвитку – почався період справжнього державного будівництва, відбулося пожвавлення національно-визвольного руху в регіонах України. Універсал проголошував скасування смертної кари та амністії політв’язням. Генеральне секретарство судових справ мало здійснити всі необхідні заходи щодо впорядкування судової сфери УНР і привести «до згоди з правними поняттями народу». Генеральне секретарство внутрішніх справ мало здійснити необхідні заходи для закріплення та поширення місцевого самоврядування в УНР, тож сьогодні ми святкуємо 100-річчя початку підготовки правоохоронців на Харківщині.

До участі в засіданні гуртка кафедри був запрошений психолог сектору кадрового забезпечення Основ’янського ВП ГУНП в Харківській області, лейтенант поліції Наталя Шишкан, яка поділилася враженнями від практичної роботи, адже вона є випускницею 2017 року факультету № 3. Наталя побажала курсантам наполегливості в навчанні й подальших творчих здобутків у навчанні та практичній діяльності.

Керівник гуртка підполковник поліції Валентина Гончарук надала курсантам настанови щодо правильного застосування чинного законодавства у своїй майбутній професійній діяльності, закликала курсантів працювати над підвищенням свого освітньо-кваліфікаційного рівня та надала слово курсантам-доповідачам. Особливу зацікавленість та палку дискусію викликали доповіді курсантів Ф4-401 рядового поліції Людмили Дранко та капрала поліції Яни Фещенко щодо особливостей службового часу в поліції та вікового цензу майбутніх поліцейських.

ВЗГ ХНУВС