У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл із обговорення законодавчих ініціатив щодо реформування органів внутрішніх справ України. У роботі круглого столу взяли участь прокурор Харківської області, державний радник юстиції 3-го класу Юрій Данильченко, науковці університету, керівники навчально-наукових інститутів і факультетів університету, представники кафедр, науково-дослідних лабораторій.

Відкрив роботу наукового зібрання ректор навчального закладу Сергій Гусаров, виступивши з доповіддю «Законодавчі ініціативи щодо реформування органів внутрішніх справ України». Тему новацій у правоохоронних органах продовжив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, зупинившись на особливостях нового Закону України про прокуратуру.

Докладно науковці університету зупинилися на новаціях, покладених в основу трьох законопроектів різних авторів, що сьогодні перебувають на розгляді у Верховній Раді України і якими пропонуються нові засади для діяльності майбутньої Національної поліції України. З коментарями та детальним аналізом основних положень документів виступили начальник науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції, кандидат юридичних наук, доцент, підполковник міліції Костянтин Бугайчук, начальник кафедри адміністративного права та процесу університету, кандидат юридичних наук, доцент, полковник міліції Олена Салманова та начальник кафедри адміністративної діяльності ОВС факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей, кандидат юридичних наук, доцент, підполковник міліції Ольга Безпалова.

Доповідачі зробили докладний аналіз основних положень законопроектів. Підвів підсумки роботи круглого столу радник ректора Олександр Бандурка.

 

ВЗГ ХНУВС