У рамках роботи Університету культури Харківського національного університету внутрішніх справ та посилення роботи з духовно-патріотичного виховання молоді відбулася лекція настоятеля Свято-Преображенського Храму м. Харкова протоієрея Віктора Бурбели. Він розповів присутнім про три великих православних свята – Вербну Неділю, Благовіщення Пресвятої Богородиці та Світле Христове Воскресіння – Пасху.

Слухачам лекції нагадали, що у суботу, напередодні Вербної Неділі, ламають верби, які знаменують вхід Господній в Єрусалим і саме в цей день Христос Воскресив Лазаря, який помер за чотири дні до того. Благовіщення відзначається в пам'ять сповіщення ангелом Богородиці про народження Спасителя. Світле Христове Воскресіння – Великдень вважається найголовнішим святом християнської церкви. Отець Віктор також розкрив сутність Страсної неділі та наголосив на важливості Таїнства Святого Причастя у житті кожного православного християнина.

Після лекції в університетському Храмі відбулося читання Великого Покаянного Канона преподобного Андрія Критського, звучали церковні піснеспіви хору Свято-Преображенського Храму м. Харкова під керівництвом Ксенії Деркач.