Семінар-тренінг керівників кінологічних підрозділів органів Національної поліції України з питань ефективного використання потенціалу службової кінології в протидії злочинності та забезпеченні публічної безпеки та порядку проходить у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Мета проведення семінару – підвищення кваліфікації, удосконалення знань керівників кінологічних підрозділів поліції щодо організації та керівництва службовою кінологією. Під час семінару обговорювалися проблемні питання, пов’язані з організацією кадрової роботи кінологічних підрозділів на місцях та їх комплектуванням службовими собаками; можливості підготовки кінологів зі службовими собаками на базі навчальних закладів та установ – МВС НПУ, інших органів державної влади; участь кінологічних підрозділів Національної поліції у забезпеченні безпеки у м. Києві Фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА–2018. Також під час семінару-наради було підбито підсумки діяльності кінологічних підрозділів територіальних органів поліції у І кварталі 2018 року, окреслено заходи, які заплановано на поточний рік, та визначено напрями подальшого розвитку кінологічної служби.

Відкрили захід ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та начальник Відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України Віталій Іванченко. Серед учасників семінару працівники Відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України, представники Головного управління Національної поліції в Харківській області, керівники кінологічних центрів головних управлінь Національної поліції в областях та місті Києві, кінологічної навчально-племінної групи у м. Ірпінь, начальник циклу кінології Державної установи «Житомирський начальний центр підготовки поліцейських» та викладачі центру, працівники Харківського національного університету внутрішніх справ.

Лекційні заняття для учасників семінару проводять викладачі університету. Розглянуто питання розвитку лідерських якостей в процесі формування професійних компетентностей керівників; актуальні проблеми управління в органах поліції; чинники, що впливають на ефективність планування роботи підпорядкованого підрозділу; роль керівника  в забезпеченні дотримання законності, прав і свобод людини в діяльності підлеглих тощо. Представники Управління патрульної поліції у м. Харків зосередили увагу на питаннях організації використання  патрульно-розшукових собак для забезпечення безпеки громадян.

Окрім лекційних занять учасників семінару ознайомили з Харківським національним університетом внутрішніх справ. Вони оглянули територію, навчальні аудиторії вишу, у тому числі й спеціалізовані, навчально-тренувальні полігони, спортивну базу та ін.

ВЗГ ХНУВС