За сприянням Консультативної місії Європейського Союзу у Харківському національному університеті внутрішніх справ було проведено черговий тренінг-курс з питань взаємодії поліції з населенням, в якому брали участь працівники Ізюмського, Балаклійського, Дергачівського, Харківського, Чугуївського, Московського, Київського, Валківського, Первомайського відділів поліції та представники Харківського національного університету внутрішніх справ.

Тематика тренінгу на сучасному етапі має досить актуальне значення. Адже від того, наскільки ефективно налагоджена взаємодія між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронними органами, залежить стабільність і правопорядок у регіоні та авторитет державної влади в цілому. Проведений захід сприятиме новим напрацюванням щодо ефективного механізму взаємодії місцевої поліції, органів влади та територіальних громад у забезпеченні належного публічного порядку і безпеки, захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства та держави від протиправних посягань.

Учасники тренінгу обмінялися своїми поглядами щодо покращення взаємодії з населенням, розповіли про конкретні приклади з власної практики, змоделювали певні ситуації задля вирішення тих чи інших проблем й дійшли до спільної думки, що працівники поліції повинні якомога більше співпрацювати з громадою. Рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

Під час тренінгу наголошувалося, що в сучасних умовах діяльності поліції поняття взаємодії має більш прогресивний зміст, і пропонується її організація на засадах партнерських стосунків. Ця норма закону «Про Національну поліцію» по суті закріплює принцип концепції «Community Policing», де поліція розуміється як сервісна служба, що забезпечує захист населення на певній території.

Цього разу тренінг проводився впродовж 9 днів та був розрахований на набуття українськими поліцейськими навичок та знань, які дають їм можливість бути тренерами та розповсюджувати свої вміння серед інших колег у своїх відділах поліції.

Сертифікати про завершення тренінгу вручили ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, голова регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Харкові Вернер Педерсон, перший проректор підполковник поліції Дмитро Швець та радник/тренер з питань роботи поліції з громадськістю КМЄС Пітер Вілсон.

 

ВЗГ ХНУВС