З нагоди Дня пам`яті та примирення на Меморіалі Слави у Лісопарку відбулося покладання квітів. У заходах взяли участь керівники Харківської області та міста, депутати всіх рівнів, представники політичних та громадських організацій, правоохоронних органів, ветерани, мешканці Харкова, гості.

За словами ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка, молодь повинна знати і поважати історію своєї Батьківщини і свого народу, відмінною службою та добрими справами відстоювати дорогоцінний мир на українській землі.

У заходах також взяли участь представники університету – академік Національної академії правових наук України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка, проректори, декани факультетів, працівники університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури та ад’юнкти. Разом з усіма присутніми на урочистому заході вони поклали квіти до підніжжя пам’ятнику Матері-Батьківщині та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Як зазначила голова Наглядової ради ХНУВС, народний депутат України Ірина Єфремова: «Стало доброю традицією кожного року покладати квіти до цього святого місця, де поховані солдати, які захищали мир і спокій у Другій світовій війні. Сьогодні на межі зіткнення гинуть наші воїни за те, щоб Україна була вільною і незалежною. Ми всі маємо шанувати тих, хто і тоді, і зараз захищає наші кордони».

 

ВЗГ ХНУВС