Вийшов друком підручник «Кримінологія. Академічний курс», підготовлений колективом авторів за загальною редакцією начальника кафедри кримінального права і кримінології Харківського національного університету внутрішніх справ доктора юридичних наук, професора, заслуженого працівника освіти Олексія Литвинова.

В академічному курсі на основі сучасних наукових підходів до структури та змісту кримінологічних знань розглядаються предмет, система, методологія та історія кримінології, а також завдання й перспективи її розвитку. Аналіз злочинності, причин та умов учинення злочинів здійснюється стосовно конкретних їх видів і через призму організації та здійснення різних форм кримінологічного забезпечення, координації, моніторингу, прогнозування та планування протидії. Крім цього, розглядаються кримінологічні характеристики окремих видів злочинності та фонових для злочинності явищ, а також визначаються основні напрями, суб’єкти і різновиди кримінально-превентивної діяльності.

Академічний курс стане в нагоді курсантам і студентам вищих навчальних закладів юридичного профілю, викладачам, аспірантам та ад’юнктам, науковцям і практичним працівникам, а також широкому колу читачів, які цікавляться проблематикою протидії злочинності.

ВЗГ ХНУВС