Для працівників Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено інструктивне заняття щодо недопущення порушень персоналом університету Правил дорожнього руху та запобігання надзвичайним подіям, пов’язаних з їх порушенням. Заняття провели перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, старший інспектор відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП Управління патрульної поліції в Харківській області старший лейтенант поліції Дмитро Зацарінін та доцент кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки факультету № 3 ХНУВС майор поліції Микола Котелюх.

Перший проректор університету, звертаючись до присутніх, наголосив на дотриманні дисципліни та законності, транспортної дисципліни, навів приклади надзвичайних подій за участі працівників поліції та їх наслідків, підкреслив  неприпустимість керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Керівникам підрозділів Дмитро Володимирович доручив тримати ці питання на постійному контролі.

Дмитро Зацарінін та Микола Котелюх ознайомили присутніх зі змінами у Правилах дорожнього руху України, навели статистичну інформацію щодо скоєння дорожньо-транспортних пригод на Харківщині, проаналізували найбільш типові причини скоєння ДТП та виникнення травматизму, наголосили на неприпустимості керування транспортним засобом у стані сп’яніння, у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу.

ВЗГ ХНУВС